Прескочи към съдържанието

Количка

Вашата количка е празна

ОРГАНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ

Качествено розово масло

В продължение на векове, България се слави с производството на най-високо качество розово етерично масло в световен мащаб. Идвайки директно от нашите розови семейни насаждения, нашето розово масло е с най-високо качество, със сладък и дълбок, многопластов аромат.

Има много фактори, които допринасят за цялостното качество на този ценен продукт. Нашите розови полета се намират в сърцето на Българската Розова долина, известна като световен център за производство на розово масло. Заобиколена от две величествени планини – Стара планина и Средна гора, Долината на розите се счита за най-добрата местност за отглеждане на Роза Дамасцена. Структурата на почвата, влажността на въздуха, облачността и валежите спомагат за получаване на най-качественото розово масло в света. Специфичните природни географски условия, мек зимен климат и благоприятни температури през февруари и март, високата влажност на въздуха през май и юни, както и пясъчните горски почви допринасят за производството на несравнимо по качество розово масло.

USDA Органик стандарти

Ние работим усилено, за да гарантираме, че Алтея Органикс създава продукти, които превъзхождат тези на другите компании в нашата индустрия по отношение на качество, ефективност и ползи. Друг ключов акцент, който ни отличава от повечето био компании е, че ние се придържаме към строг USDA стандарт за биологично земеделие.Излишно е да се споменава, че имаме строга фирмена политика и процедури, които да гарантират, че всеки един артикул, който произвеждаме преминава задълбочена проверка на качеството от нашата компания и където е приложимо, от независими лаборатории. Развитието на нашата дейност се дължи на предоставяне на най-високо качество, безопасни за околната среда и органична грижа за кожата и тялото продукти, както и ароматерапия съставки за задоволяване на нуждите на нашите клиенти.

Качество на суровините

Качеството и терапевтичните свойства на етеричните масла или флоралните води зависи в голяма степен от качеството на органичните растения, от дестилационната техника и правилното съхранение. Ето защо контролът на качеството се постига на няколко различни нива. Първо, органичните цветя се подбират внимателно, за да отговарят на изискванията за качество. За да се постигне високо качество, пресният растителен материал се транспортира веднага до дестилерията, където дестилационният процес започва веднага. Второ, ние използваме добре познати експерти, които непрекъснато усъвършенстват техниката на дестилация, за да се запазят ценните терапевтични свойства на растението. Всяка стъпка от дестилационния процес се контролира стриктно, за да се гарантира максимално качество. Всяко зареждане е обстойно прецизирано, за да осигури възможно най-високо качество.

Органична грижа за кожата

Нашите органични продукти за грижа за кожата и тялото преминават през подробни тестове. Отличното качество започва с отлични съставки. Нашият екип учени носи стотици растения от нашите биологични полета и други органични доставчици за тестване.

Всяка съставка, която се използва в нашите продукти, трябва да отговаря на строги критерии за качество. Никога не използваме парабени, петролатум, парафин, багрила, минерално масло и други химически консерванти. Нашите формули са широко изследвани и клинично тествани за безопасност и ефикасност.