Прескочи към съдържанието

Количка

Вашата количка е празна

ДЕСТИЛЕРИЯ

ДЕСТИЛЕРИЯТА НА АЛТЕЯ

Плантациите и дестилерията на Алтея ни позволяват да запазим статута си на водещ производител и дестилатор на чисто органично Българско розово масло, розова флорална вода, други етерични масла и флорални води. На насажденията на Alteya, отглеждането, прибирането и дестилацията са строго контролирани и се извършват задълбочени лабораторни тестове на всяка стъпка, за да се гарантира, че нашите продукти са надвишаващи индустриалните стандарти.

ДЕСТИЛАЦИЯ НА РОЗОВО МАСЛО

Розовите храсти са вискоко плодородни растения. Те продължават да цъфтят и да раждат розови пъпки в продължение на няколко седмици, което изисква ежедневно бране. Брането на рози е много труден и трудоемък процес, извършван само на ръка. Също така, времето е от съществено значение, защото за да получите най-високо качество розово масло, полетата трябва да бъдат обрани преди слънцето да изгрее прекалено ярко и да изпари скъпоценното цветно масло.

След като работниците приключат с брането на розите за деня, свежите цветове се отвеждат до дестилерията, където процесът на дестилация се извършва незабавно. Розовите цветове се поставят в специален дестилационен резервоар. После поток от пара с ниско налягане се отделя през пресните цветове, за да се освободи етеричното масло в парата. След това ароматната пара се кондензира чрез охлаждане в серпентина. Третият етап от процеса е разделянето, където етеричното масло се отделя от водата поради разликата в плътността.

Розите са много деликатни цветя и е много трудно, но много важно да се запазят всичките им ценни терапевтични свойства. Подобреният процес на дестилация при Алтея е сложен и скъп за извършване, но осигурява по-високо качество розово масло.