Био Растително масло Пореч

12.70 лв.21.20 лв.

Изчистване

Описание

/Borago Officinalis/

Mасло пореч се извлича от семената на растението Borago Officinalis чрез студено пресоване. Смята се, че маслото от пореч е растителното масло с най-голямо естествено съдържание на Гама-линолова киселина (GLA). В него също така се откриват редица полезни компоненти като вит. А, вит. С, вит. В, ниацин, тиамин, протеини, фибри и минерали.

Това масло е подходящо за всеки тип кожа, но основно за суха и зряла, поради своите силно овлажняващи свойства. Смята се също така, че заради високото ниво на Гама-линолова киселина, маслото от пореч може да въздейства срещу възпалителните процеси при кожни състояния като акне и розацея. Маслото от пореч повлиява изключително благотворно и косата поради съдържащите се в него керамиди, амино киселини, кератин и вече споменатата GLA.

Против псориазис, екзема; изглажда целулита.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност.
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

INCI: Borago Officinalis (Borage) Oil*

*Био Сертифицирани продукти

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Био Растително масло Пореч“