Био Растително масло от Таману

16.40 лв.29.20 лв.

Безплатна доставка над 49.99 лв.

Описание

/Calophyllum Inophyllum/

Маслото от таману, наричано още „течно злато“, е използвано като лек при различни кожни състояния още от векове. То съдържа редица ценни компоненти – уникална мастна киселина, наречена Калофилова киселина; естествен антибиотик, наречен Лактон; и естествено нестероидно противовъзпалително средство, наречено Калофилолид. Освен това, в маслото от таману се открива неприсъстващ в никое друго растително масло компонент, а именно – липидът Calophyllolide. За този липид е известно, че има противовъзпалителни свойства, които успокояват кожни състояния като акне, екзема или друг тип раздразнение.

Маслото от таману може да стимулира избистряне тена на кожата и еластичността ѝ, придавайки ѝ мекота и по-младежки вид. Благодарение на своите изключителни свойства, маслото от таману е често използвано, за да подобри изгледа на стрии и белези. То се употребява, за да стимулира растежа на косата и по-здравия ѝ вид, а също така е чудесен хидратант за сухата, изтощена коса.

Препоръчва се маслото от таману да се употребява като добавка в козметични формули или смесено с друго растително масло, например бадемово, маслиново или слънчогледово.

Може да се използва в козметични формули или самостоятелно. Подходяща съставка в продукти за грижа за кожата на лицето, масажни масла, сапуни, продукти за грижа за тялото и косата.

Това масло има силен специфичен аромат и тъмно жълт до кафеникаво зелен цвят, следователно може да промени цвета и аромата на козметичните ви творения.

Приложение върху кожата – нанасяте няколко капки ежедневно или колкото пъти е необходимо върху цялото лице – самостоятелно или след използване на продукт на водна основа. Не използвайте върху наранена кожа.


Приложение върху косата
– сложете няколко капки върху пръстите на ръцете, разтъркайте и нанесете по дължините на косата, за да я подхраните и да ѝ придадете допълнителен блясък.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

INCI: Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

SKU: Няма

/Calophyllum Inophyllum/

Маслото от таману, наричано още „течно злато“, е използвано като лек при различни кожни състояния още от векове. То съдържа редица ценни компоненти – уникална мастна киселина, наречена Калофилова киселина; естествен антибиотик, наречен Лактон; и естествено нестероидно противовъзпалително средство, наречено Калофилолид. Освен това, в маслото от таману се открива неприсъстващ в никое друго растително масло компонент, а именно – липидът Calophyllolide. За този липид е известно, че има противовъзпалителни свойства, които успокояват кожни състояния като акне, екзема или друг тип раздразнение.

Маслото от таману може да стимулира избистряне тена на кожата и еластичността ѝ, придавайки ѝ мекота и по-младежки вид. Благодарение на своите изключителни свойства, маслото от таману е често използвано, за да подобри изгледа на стрии и белези. То се употребява, за да стимулира растежа на косата и по-здравия ѝ вид, а също така е чудесен хидратант за сухата, изтощена коса.

Препоръчва се маслото от таману да се употребява като добавка в козметични формули или смесено с друго растително масло, например бадемово, маслиново или слънчогледово.

Може да се използва в козметични формули или самостоятелно. Подходяща съставка в продукти за грижа за кожата на лицето, масажни масла, сапуни, продукти за грижа за тялото и косата.

Това масло има силен специфичен аромат и тъмно жълт до кафеникаво зелен цвят, следователно може да промени цвета и аромата на козметичните ви творения.

Приложение върху кожата – нанасяте няколко капки ежедневно или колкото пъти е необходимо върху цялото лице – самостоятелно или след използване на продукт на водна основа. Не използвайте върху наранена кожа.

Приложение върху косата – сложете няколко капки върху пръстите на ръцете, разтъркайте и нанесете по дължините на косата, за да я подхраните и да ѝ придадете допълнителен блясък.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil*

*Био сертифицирана съставка

3 отзива за Био Растително масло от Таману

  1. Галя

    страхотно масло с много лек аромат.

  2. antoaneta.yordanova

    Маслото е плътно със зеленикаво-кафяв цвят. За мен мизирмата му е тежка но ми харесва как подхранва кожата на тялото. Използвам го основно вечер за масаж на гърба с малко лавандулово етерично масло

  3. dani_122002

    Приготвям блендове с него, както и използвам директно върху кожата на лицето вечер, за тяло и нокти. Убедих се в качествата му и благоприятното въздействие.

Добавяне на отзив