Био Растително масло от Рицин

14.35 лв.23.35 лв.

Безплатна доставка над 49.99 лв.

Описание

/Ricinus communis/

Mасло рицин се добива чрез студено пресоване на семената на растението Ricinus communis и преваряване с вода. Този процес води до разпадане на токсичния рицин (той е неразтворим в мазнина и много чувствителен към топлина) и прави маслото напълно безопасно. Рициновото масло е по-гъсто от останалите, на цвят е светложълто до безцветно. Често използвана съставка e в козметичната индустрия, тъй като придава на кремовете снежнобял цвят и блясък на сенките, червилата и другите гримове. Рициновото масло е богато на рицинолова киселина, поради което осигурява добра хидратация на кожата, правейки я да изглежда гладка и свежа. То също така съдържа триглицериди, които могат да премахват замърсявания от кожата.

Поради по-гъстата си консистенция маслото създава защитен филм върху кожата и скалпа, като по този начин предотвратява загубата на влага. Известно е, че маслото от рицин стимулира и растежа на косата.

При стрии, при акне, при гъбички; при косопад; за подхранване на коса, мигли, вежди. При маски за коса; За премахване на бенки, бръчки, белези и брадавици.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките.
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност.
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

INCI: Ricinus Communis (Castor) Oil*

* Био Сертифицирани съставки

SKU: Няма

/Ricinus communis/

Mасло рицин се добива чрез студено пресоване на семената на растението Ricinus communis и преваряване с вода. Този процес води до разпадане на токсичния рицин (той е неразтворим в мазнина и много чувствителен към топлина) и прави маслото напълно безопасно. Рициновото масло е по-гъсто от останалите, на цвят е светложълто до безцветно. Често използвана съставка e в козметичната индустрия, тъй като придава на кремовете снежнобял цвят и блясък на сенките, червилата и другите гримове. Рициновото масло е богато на рицинолова киселина, поради което осигурява добра хидратация на кожата, правейки я да изглежда гладка и свежа. То също така съдържа триглицериди, които могат да премахват замърсявания от кожата.

Поради по-гъстата си консистенция маслото създава защитен филм върху кожата и скалпа, като по този начин предотвратява загубата на влага. Известно е, че маслото от рицин стимулира и растежа на косата.

При стрии, при акне, при гъбички; при косопад; за подхранване на коса, мигли, вежди. При маски за коса; За премахване на бенки, бръчки, белези и брадавици.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките.
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност.
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

Ricinus Communis (Castor) Oil*

*Био сертифицирана съставка

1 отзив за Био Растително масло от Рицин

  1. dani_122002

    Използвам го по препоръка външно. Маслото рицин е лечебно и подкрепя финкцията на щитовидната жлеза.

Добавяне на отзив