Био Растително масло Пшеничен зародиш

15.00 лв.26.00 лв.

Изчистване

Описание

/Triticum Vulgare/

Масло пшеничен зародиш се получава при студено пресоване на кълновете на растението Triticum Vulgare, без последващо рафиниране. Mаслото от пшеничен зародиш е изключително подхранващо за суха и зряла кожа. В състава му участват компоненти като лецитин, минерали, фитостероли, макро и микро елементи. Маслото е особено богато и на витамин Е, както и на антиоксиданти.

Смята се, че това е едно от най-добрите масла за стимулиране на производството на колаген. То съдейства за постигане на по-мека и по-еластична кожа. Освен това, то много лесно се абсорбира от кожата, като сухата го поглъща почти моментално, а при мазен или смесен тип кожа не се наблюдава лъскав ефект след нанасяне. Mаслото от пшеничен зародиш намира приложение и в грижата за косата. То е естествен емолиент, което го прави подходящо за употреба при къдрави, чупливи, сухи или непокорни коси. При цъфтеж на косата е подходящо да се втрива в краищата ѝ. Използва се като базово масло за стабилизиране на етерични масла, като ги прави по-трайни.

Заглажда фините бръчки; почиства и успокоява раздразнения по кожата; премахва възпалението – включително акне и черни точки; премахва старчески петна и лунички; използва се при изгаряния; Хидратира и подхранва косата; антиоксидант.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност.
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

INCI: Triticum Vulgare (Wheat) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Био Растително масло Пшеничен зародиш“