Био Растително масло от Невен

19.35 лв.168.40 лв.

Безплатна доставка над 49.99 лв.

Описание

/Calendula Officinalis/

Масло невен представлява маслен извлек на цветовете на растението Calendula Officinalis в слънчогледово масло. То традиционно се използва като козметично средство, особено популярно в Средиземноморието.

Маслото има изключително успокояващо и възстановяващо въздействие върху кожата. Подходящо е за всеки тип кожа, но се препоръчва най-вече за суха.

То помага за запазване на свежестта на кожата и я предпазва от изсушаване и преждевременно стареене. Това се обяснява с високата концентрация и разнообразие на откритите в него каротини, полифеноли и фитостероли. Благодарение на своите антисептични, антибактериални и противогъбични свойства, помага за почистването в дълбочина и по-бързото зарастване на рани, облекчава състояния като екзема, дерматит, обриви и други.

Маслото от невен стимулира регенерацията на клетките, намалява възпаленията и подобрява локалната циркулация.  То има благотворно въздействие върху сух и раздразнен скалп, а благодарение на регенеративните си свойства може да съдейства за растежа на повече и по-здрава коса.

Противовъзпалително и тонизиращо. Може да бъде използвано самостоятелно върху кожата или в мехлеми и балсами. Био маслото невен е идеално в случаи на слънчеви изгаряния или обриви в следствие на излагане на слънце. Помага при напуквания, сухота, сърбеж, екзема, дерматити и синини. Био маслото от невен може да се използва по време на бременност като козметичен продукт.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност.
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

INCI: Calendula Officinalis (Calendula) Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

SKU: 010140061/010140060/010140062/010140059

/Calendula Officinalis/

Масло невен представлява маслен извлек на цветовете на растението Calendula Officinalis в слънчогледово масло. То традиционно се използва като козметично средство, особено популярно в Средиземноморието.

Маслото има изключително успокояващо и възстановяващо въздействие върху кожата. Подходящо е за всеки тип кожа, но се препоръчва най-вече за суха.

То помага за запазване на свежестта на кожата и я предпазва от изсушаване и преждевременно стареене. Това се обяснява с високата концентрация и разнообразие на откритите в него каротини, полифеноли и фитостероли. Благодарение на своите антисептични, антибактериални и противогъбични свойства, помага за почистването в дълбочина и по-бързото зарастване на рани, облекчава състояния като екзема, дерматит, обриви и други.

Маслото от невен стимулира регенерацията на клетките, намалява възпаленията и подобрява локалната циркулация.  То има благотворно въздействие върху сух и раздразнен скалп, а благодарение на регенеративните си свойства може да съдейства за растежа на повече и по-здрава коса.

Противовъзпалително и тонизиращо. Може да бъде използвано самостоятелно върху кожата или в мехлеми и балсами. Био маслото невен е идеално в случаи на слънчеви изгаряния или обриви в следствие на излагане на слънце. Помага при напуквания, сухота, сърбеж, екзема, дерматити и синини. Био маслото от невен може да се използва по време на бременност като козметичен продукт.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност.
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

Calendula Officinalis (Calendula) Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Oil*

*Био сертифицирана съставка

5 отзива за Био Растително масло от Невен

  1. ioanna.stoiyanova

    Чудесно масло! Правя си масло за тяло с него. Малко по-мазничко става, но моята кожа е много суха и жадна за такива неща 🙂

  2. deni8916

    Страхотно масло. След него кожата ми става мека и гладка. Попива бързо и мирише много приятно и ненатрапчиво.

  3. maristoianova

    страхотно масло, попива бързо и е подходящо за обриви най-вече алергични

  4. margaritatelevantou

    Ползвам го вместо крем за ръце вечер. Любим продукт.

  5. t.k.kalcheva

    Имам суха кожа и псориазис, с екземи и по лицето. Това е единственият продукт, който ми помогна да изчистя раните от псориазиса по лицето без да използвам кортикостероиди. Много добъро масло, препоръчвам.

Добавяне на отзив