Био Растително масло Каранджа

12.50 лв.21.40 лв.

Изчистване

Описание

/Pongamia Glabra/

Mасло каранджа се добива чрез студено пресоване на семената на дървото Pongamia Glabra (Karanja). Цветът му е бледо жълт  до жълт.

Маслото от каранджа е универсално масло с доста висок вискозитет. То съдържа високи нива на омега 9, което го прави полезно за лечение на суха кожа, раздразнен скалп или силно увредена коса. Маслото от каранджа също таке е богато на флавоноиди – каранджин и понгамол, за които е известно, че частично компенсират някои от видимите вредни ефекти на UV лъчението. Маслото от каранджа има силно почистващо и антисептично действие върху кожата. Има добър ефект при третиране на екземи, псориазис, акне, пърхот. То е известно със свойството си да премахва бързо и ефективно зачервявания по кожата.

Антисептично, заздравяващо, почистващо, противопаразитно, инсектицид.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност.
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

INCI: Pongamia Glabra (Karanja) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Био Растително масло Каранджа“