Био Растително масло от Жожоба

15.35 лв.133.00 лв.

Безплатна доставка над 49.99 лв.

Описание

/Simmondsia Chinensis/

Маслото от жожоба се добива от ядките на храстовидното растение Simmondsia Chinensis, което се среща предимно в пустинните райони на Южна и Северна Америка. Маслото от жожоба всъщност не е точно масло. То е восъчен естер, а не триглицерид (каквито са повечето растителни масла). Восъчните естери са основен компонент в себума, който кожата ни естествено произвежда. Ето защо маслото от жожоба има благотворно въздействие върху всеки тип кожа. То ще овлажни сухата кожа, а в други случаи – ще съдейства за намаляване на прекомерната мастна секреция.

Уникалните свойства на жожобата са били високо ценени още от древността. То притежава висока проникваща способност и не оставя мазен блясък по кожата и косата. Маслото от жожоба има универсално козметично приложение. Подходящо е за различен тип кожа, за профилактика на бръчките около очите, за третиране на обриви и екземи.

Жожобата е особено полезна за суха, увредена или боядисана коса. Смята се, че това масло би могло да даде положителни резултати срещу оплешивяване, тъй като се възприема, че отпушените космени фоликули са по-склонни да произвеждат нова коса.

Грижа за кожата: проблемна кожа, акне, травми, сух дерматит; след бръснене, излагане на слънце, водни процедури; за омекотяване на уплътнени участъци на кожата – длани, лакти, стъпала; при белези – профилактика и отстраняване на стрии след бременност, при целулит.
Грижа за устните: при сухи, загрубели от вятъра и напукани устни.
Грижа за косата: предава блясък, подсилва, стимулира растежа, хидратира, участва в състава на маски за коса.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност.
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

SKU: 010140030/010140028/010140032/010140027

/Simmondsia Chinensis/

Маслото от жожоба се добива от ядките на храстовидното растение Simmondsia Chinensis, което се среща предимно в пустинните райони на Южна и Северна Америка. Маслото от жожоба всъщност не е точно масло. То е восъчен естер, а не триглицерид (каквито са повечето растителни масла). Восъчните естери са основен компонент в себума, който кожата ни естествено произвежда. Ето защо маслото от жожоба има благотворно въздействие върху всеки тип кожа. То ще овлажни сухата кожа, а в други случаи – ще съдейства за намаляване на прекомерната мастна секреция.

Уникалните свойства на жожобата са били високо ценени още от древността. То притежава висока проникваща способност и не оставя мазен блясък по кожата и косата. Маслото от жожоба има универсално козметично приложение. Подходящо е за различен тип кожа, за профилактика на бръчките около очите, за третиране на обриви и екземи.

Жожобата е особено полезна за суха, увредена или боядисана коса. Смята се, че това масло би могло да даде положителни резултати срещу оплешивяване, тъй като се възприема, че отпушените космени фоликули са по-склонни да произвеждат нова коса.

Грижа за кожата: проблемна кожа, акне, травми, сух дерматит; след бръснене, излагане на слънце, водни процедури; за омекотяване на уплътнени участъци на кожата – длани, лакти, стъпала; при белези – профилактика и отстраняване на стрии след бременност, при целулит.

Грижа за устните: при сухи, загрубели от вятъра и напукани устни.

Грижа за косата: предава блясък, подсилва, стимулира растежа, хидратира, участва в състава на маски за коса.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност.
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*

*Био сертифицирана съставка

7 отзива за Био Растително масло от Жожоба

  1. Полина Михайлова Янакиева

    Попива бързо ,без да омазнява кожата

  2. Анелия Каменова

    Усещането върху лицето е страхотно!

  3. a.n.e.ll.i.a

    Купувам за пореден път. Едно от любимите ми масла. На моята суха и чувствителна кожа попива бързо и не мазнее. Приятен ненатрапчив аромат.

  4. gerganasmith22

    Маслото не оставя мазни след по кожата, използвам го след измиване на лицето и шията като нанеса няколко капки и масажирам до пълното му попиване

  5. margaritatelevantou

    Чудесен за масаж на лице.

  6. vania.dj

    Страхотен продукт, добавям го в розова вода и използвам за почистване не грима от лицето.

  7. dani_122002

    Използвам го за приготвяне на блендове, за директна употреба върху кожа, нокти, коса. Бързо попива, подхранва, подобрява структурата.

Добавяне на отзив