Био Растително Масло Баобаб

14.60 лв.25.00 лв.

Изчистване

Описание

/Adansonia Digitata/

Масло баобаб се извлича чрез студено пресоване на семената от плодовете на тропическото листопадно дърво Adansonia Digitata, виреещо в Африка.

В него има високо съдържание на витамини А, D, E и F, бета-каротен, аминокиселини, винена киселина, Омега 3, 6 и 9.   Маслото от баобаб е известно с впечатляващите си хидратиращи свойства върху кожата. То има способност да прониква в по-дълбоките слоеве на кожата като по този начин осигурява дълготрайна и силна хидратация. Маслото бързо се абсорбира от кожата, без да оставя мазна следа.

Маслото от баобаб също така има и почистващи свойства. Като първа стъпка в ритуала за грижа за кожата, масажирайте няколко капки масло в кожата си, след което я изплакнете с вода. Това е чудесен начин за нежно премахване на грима и замърсяванията, натрупани върху кожата през деня.

Маслото от боабаб помага на косата да възвърне блясъка си, като я подхранва и хидратира. Нанесено на скалпа, маслото облекчава раздразненията и лекува възпаленията.

Омекотява и подхранва кожата и косата; подобрява еластичността на кожата; има анти-ейдж свойства; премахва торбичките под очите; има антиоксидантни свойства; помага за заличаване на белези и стрии; предотвратява появата на стрии по време на бременност; успокоява кожата след излагане на слънце; има леко избелващо свойство; подобрява еластичността на кожата и стимулира регенерацията на клетките; помага за възстановяване на спукани капиляри по кожата; подобрява външния вид на цъфтяща коса.

Употреба:
– Само за външна употреба.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност.
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Дръжте далеч от пряка слънчева светлина и от топлинни източници. Ако температурите са много високи през летните месеци, може да се съхранява в хладилник. Имайте предвид, че е необходимо да извадите от хладилника 12 часа преди употреба, за да може маслото да се адаптира към температурата на помещението.

INCI: Adansonia Digitata (Baobab) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Био Растително Масло Баобаб“