Био Етерично масло Риган

8.10 лв.11.55 лв.

Изчистване

Описание

/Oreganum Vulgare/

Етеричното масло риган се получава посредством парна дестилация на растението Origanum Vulgare. Маслото е с бледо-жълт цвят и има силна специфична миризма с ясно доловима нотка на риган.

Това е едно от маслата, които е задължително да притежавате в арсенала си от природни лекове. Етеричното масло от риган има много широк спектър на действие. То е изключително богато на минерали и полезни вещества. В състава на маслото влиза карвакролът, който има силно изразен антибактериален ефект.

Използвано в арома лампа или дифузер, маслото от риган стимулира имунната система и подобрява работата на респираторния тракт като съдейства за пречистване на организма от излишния мукус. Неговият успокояващ ефект помага за по-добър сън. Поради антиалергичния си и седативен ефект, маслото редуцира реакциите на тялото към алергени от външната среда ( като полени и мухъл), които могат да причинят възпаление в организма.

Използвано върху кожата, маслото от риган може да подобри или облекчи състояния като акне, екзема, псориазис, гъбчини инфекции, тъй като то елиминира бактерии и гъбички. Благодарение на противовъзпалителните си свойства, то може да неутрализира болка, сърбеж и общ дискомфорт, свързани с ухапване от насекоми. Мускулни, ставни болки и обриви могат да бъдат облекчени след масаж с масло от риган, разредено в растително масло.

Етеричното масло от риган има антиоксидантна активност, слеователно – използвано за козметични цели, то се бори със следите на стареене. То също така може да адресира акнето и да съдейства за изравняване на тена  и постигане на по-чиста и гладка кожа.

сърбежи по кожата; кожни инфекции (акне, псориазис, екземи, кандида); противовъзпалително, болкоуспокояващо, при артрит, синдром на карпалния тунел, болки в мускулите, болки в гърба, при изгаряния, при лечение на дихателната система, използва се и като консервант. 

– Произход: Индия
– Само за външна употреба.
– Съхранение при температура от 15°C до 25°C .
– Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници.
– Да не се употребява при алергия към някоя от съставките !
– Преди употреба да се направи тест за чувствителност !
– При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта !
– Да се съхранява на недостъпни за деца места !

INCI: Origanum Vulgare (Oregano) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Био Етерично масло Риган“