Био Етерично масло от Морков

9.60 лв.14.60 лв.

Безплатна доставка над 49.99 лв.

Описание

/Daucus Carota/

Етеричното масло морков се извлича посредством парна дестилация на семена от растението Daucus Carota. Маслото е с бледо жълт до жълт цвят и с топъл аромат, с лек нюанс на морков. Историята на това етерично масло започва от древните гърци, римляни, египтяни и индианци, които са го използвали, за да успкояват възпаления и да облекчават храносмилането.

Използвано в ароматерапията, маслото от семена на морков се смята, че има стимулиращо въздействие, което подобрява циркулацията и функцията на мозъка и нервната система. Стимулирайки освобождаването на храносмилателни сокове и ензими, хормони, както и перисталтиката, то съдейства за поддържането на ефикасната функция на стомашно-чревната система.

Счита се, че етеричното масло от морков подпомага растежа на нови тъкани, чрез което съдейства за постигане на по-изчистен, изравнен вид на кожата. То също така способства по-добрата хидратация на кожата. Редовната употреба на това масло върху кожата може да допринесе за постигане на мекота, по-бързо заздравяване на белези, успокояване на раздразнения и избледняване на зачервяване, петна и други.

Използвано в грижата за косата, маслото от семена на морков успокоява скалпа от раздразнения и сухота и допринася за постигане на по-здрава и лъскава коса.

Винаги разреждайте в подходяща база. Възможно е да предизвика кожно раздразнение. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или ако имате здравословни проблеми, първо се консултирайте с Вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешната част на ушите, лигавици и чувствителни зони.

подхранва, стяга и подмладява кожата; забавя прогресирането на видимите бръчки; помага при проблеми с целулит; стимулира лимфната система; тонизира кожата; помага при дерматит, екзема и обриви; помага при отстраняването на токсини и вода; придава на кожата по-свеж и по-стегнат вид; способства за естествен и ефективен тен; хидратира; притежава високи антиоксидантни свойства.

INCI: Daucus Carota (Carrot Seed) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

SKU: 010160060/010160059

/Daucus Carota/

Етеричното масло морков се извлича посредством парна дестилация на семена от растението Daucus Carota. Маслото е с бледо жълт до жълт цвят и с топъл аромат, с лек нюанс на морков. Историята на това етерично масло започва от древните гърци, римляни, египтяни и индианци, които са го използвали, за да успкояват възпаления и да облекчават храносмилането.

Използвано в ароматерапията, маслото от семена на морков се смята, че има стимулиращо въздействие, което подобрява циркулацията и функцията на мозъка и нервната система. Стимулирайки освобождаването на храносмилателни сокове и ензими, хормони, както и перисталтиката, то съдейства за поддържането на ефикасната функция на стомашно-чревната система.

Счита се, че етеричното масло от морков подпомага растежа на нови тъкани, чрез което съдейства за постигане на по-изчистен, изравнен вид на кожата. То също така способства по-добрата хидратация на кожата. Редовната употреба на това масло върху кожата може да допринесе за постигане на мекота, по-бързо заздравяване на белези, успокояване на раздразнения и избледняване на зачервяване, петна и други.

Използвано в грижата за косата, маслото от семена на морков успокоява скалпа от раздразнения и сухота и допринася за постигане на по-здрава и лъскава коса.

Винаги разреждайте в подходяща база. Възможно е да предизвика кожно раздразнение. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или ако имате здравословни проблеми, първо се консултирайте с Вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешната част на ушите, лигавиците и други чувствителни зони.

подхранва, стяга и подмладява кожата; забавя прогресирането на видимите бръчки; помага при проблеми с целулит; стимулира лимфната система; тонизира кожата; помага при дерматит, екзема и обриви; помага при отстраняването на токсини и вода; придава на кожата по-свеж и по-стегнат вид; способства за естествен и ефективен тен; хидратира; притежава високи антиоксидантни свойства.

Daucus Carota (Carrot Seed) Oil*

*Био сертифицирана съставка

1 отзив за Био Етерично масло от Морков

  1. Marieta Vincent

    Интересно масло, имам от няколко години, ползвам в бленд за лице понякога

Добавяне на отзив