Био Етерично масло от Мащерка

8.60 лв.10.85 лв.

Безплатна доставка над 49.99 лв.

Описание

/Thymus Vulgaris/

Етерично масло мащерка се получава посредством парна дестилация на надземните части на растението Thymus Vulgaris. Признато от ароматерапевти и билкари като мощен естествен антисептик, маслото от мащерка има интензивно свеж, пикантен, билков аромат, който до голяма степен напомня на свежата билка.

Основната съставка в етеричното масло от мащерка е тимолът, който придава на маслото мощни пречистващи способности, за които е известно, че отблъскват както вредители, така и патогени.

Дифузирането е чудесен начин, чрез който да се възползваме от терапевтичните свойства на маслото от мащерка. Използвано по този начин то пречиства въздуха от бактерии и патогени. Под формата на инхалации пък може да помогне за прочистване на синусите и респираторния тракт от излишни секрети при настинка и грип.

Правилно разредено, маслото от мащерка е освежаваща съставка в масажни блендове за облекчаване на лека до умерена болка, при умора или стрес.

Използвано външно върху кожата, маслото от мащерка може да бъде полезно за страдащите от акне, за да помогне за постигане на по-чиста, детоксикирана и по-балансирана кожа. Най-подходящо е като добавка към сапуни, душ гелове, почистващи препарати за лице и ексфолианти за тяло.

Затоплящият аромат на маслото от мащерка служи като силен умствен стимулант.

Потентността на маслото от мащерка увеличава вероятността от дразнене на кожата и лигавиците; следователно се препоръчва безопасно и подходящо разреждане преди употреба.

Mаслото от мащерка се комбинира добре със следните етерични масла: гераниум, грейпфрут, лавандула, лимон, бор, чаено дърво, мента, евкалипт, бергамот.

Винаги разреждайте в подходяща база. Възможно е да предизвика кожно раздразнение. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или ако имате здравословни проблеми, първо се консултирайте с Вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешната част на ушите, лигавиците и други чувствителни зони.

– за грижа за кожата и косата
– противовъзпалително, антисептично, противогъбично, спазмологично, отхрачващо, болкоуспокояващо.

INCI: Thymus Vulgaris (Thyme) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

SKU: 010160054/010160053

/Thymus Vulgaris/

Етерично масло мащерка се получава посредством парна дестилация на надземните части на растението Thymus Vulgaris. Признато от ароматерапевти и билкари като мощен естествен антисептик, маслото от мащерка има интензивно свеж, пикантен, билков аромат, който до голяма степен напомня на свежата билка.

Основната съставка в етеричното масло от мащерка е тимолът, който придава на маслото мощни пречистващи способности, за които е известно, че отблъскват както вредители, така и патогени.

Дифузирането е чудесен начин, чрез който да се възползваме от терапевтичните свойства на маслото от мащерка. Използвано по този начин то пречиства въздуха от бактерии и патогени. Под формата на инхалации пък може да помогне за прочистване на синусите и респираторния тракт от излишни секрети при настинка и грип.

Правилно разредено, маслото от мащерка е освежаваща съставка в масажни блендове за облекчаване на лека до умерена болка, при умора или стрес.

Използвано външно върху кожата, маслото от мащерка може да бъде полезно за страдащите от акне, за да помогне за постигане на по-чиста, детоксикирана и по-балансирана кожа. Най-подходящо е като добавка към сапуни, душ гелове, почистващи препарати за лице и ексфолианти за тяло.

Затоплящият аромат на маслото от мащерка служи като силен умствен стимулант.

Потентността на маслото от мащерка увеличава вероятността от дразнене на кожата и лигавиците; следователно се препоръчва безопасно и подходящо разреждане преди употреба.

Mаслото от мащерка се комбинира добре със следните етерични масла: гераниум, грейпфрут, лавандула, лимон, бор, чаено дърво, мента, евкалипт, бергамот.

Винаги разреждайте в подходяща база. Възможно е да предизвика кожно раздразнение. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или ако имате здравословни проблеми, първо се консултирайте с Вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешната част на ушите, лигавиците и други чувствителни зони.

– за грижа за кожата и косата
– противовъзпалително, антисептично, противогъбично, спазмологично, отхрачващо, болкоуспокояващо.

Thymus Vulgaris (Thyme) Oil*

*Био сертифицирана съставка

3 отзива за Био Етерично масло от Мащерка

  1. ninche.st

    Био маслото от мащерка е чудесно за инхалации при настинка и наченки на кашлица, но също така е мощен като антисептик и има силни противовъзпалителните свойства когато се използва върху кожата. Alteya Organics са много ясни, че техните етерични масла са само за външна употреба, но аз имам известен опит и си позволявам да ги употребявам и вътрешно поради чистотата и високото им качество. Пия от 1 до 2 капки дневно от био маслото от мащерка при вирусни състояния или когато съм много отпаднала и ми действа прекрасно. Все пак, ако нямате никакъв опит в приемането на етерични масла, е добре да се посъветвате със специалист или да опитате с друго масло (например с мента), защото маслото от мащерка (също като маслото от риган) е много силно, ако се предозира, може да причини изгаряния дори само от изпаренията от парна инхалация.

  2. tina

    Уникален продукт!

  3. Marieta Vincent

    Маслото от мащерка ми е едно от любимите, с дъх на билката.. Основен помощник ни е зимата при профилактика на настинки, болки в гърлото и гърдите, кашлица. Слагам в дифузер или в рол он за мазане на гърло/гърди в комбинация с други масла, а също и за масаж.

Добавяне на отзив