Био Етерично масло Жълт кантарион

21.55 лв.41.00 лв.

Изчистване

Описание

/Hypericum Perforatum/

Етерично масло жълт кантарион се извлича от растението Hypericum Perforatum посредством парна дестилация. Ароматът му е топъл, приятен и успокояващ с лека тревиста нотка. Цветът на маслото е от бистър до бледо жълт.

Специфичният климат и почвени условия на Балканския район в България, където расте жълтият кантарион, правят тази билка така ценна – със своите силни антиоксидантни свойства и широко приложение в народната медицина.

Етеричното масло от жълт кантарион е  известно с мощното си противовъзпалителните си свойства и антитравматичното си действие. Употребява се много успешно при спортни травми и наранявания, разтягане на сухожилия. Нанесено външно (предварително разредено в база), действа охлаждащо и болкоуспокояващо при травми.

В ароматерапията се смята, че маслото от жълт кантарион може да съдейства в борбата срещу депресията. През средновековието маслото се е използвало за “прогонване на демоните”, намирало е и приложение в различни психологически лечения.

Винаги разреждайте в подходяща база. Възможно е да предизвика кожно раздразнение. Дръжте далеч от деца. Ако сте бременна, кърмите или ако имате здравословни проблеми, първо се консултирайте с Вашия лекар. Избягвайте контакт с очите, вътрешната част на ушите, лигавиците и други чувствителни зони

Ароматерапия: добавете няколко капки към пълна с вода арома лампа или арома дифузер. Действието е успокояващо и антидепресивно.

Масаж: добавете 15 капки в 50мл базово масло, масажирайте с получената смес. Масажът с масло от жълт кантарион може да облекчи болки в гърба, като ишиас, радикулит и лумбаго.

Грижа за кожата: Добавете няколко капки масло от жълт кантарион към любимия си козметичен продукт. Маслото ще усили противовъзпълителния ефект на козметичният продукт.

– При навяхвания
– При изкълчвания
– При синини
– При разтягане на сухожилия
– При възпаления на лигавиците
– При рани
– При изгаряния
– При псориазис
– При екзема
– При кожни язви
– При стрии
– При келоидни белези

INCI: Hypericum Perforatum (St. John’s Wort) Oil*

*Био Сертифицирани съставки

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Био Етерично масло Жълт кантарион“