В раздела „био козметика за лице“ Алтея Органикс ви предлага решения за всеки тип кожа, които съдействат за постигането на нейния по-красив и здрав вид. За да Ви подпомогнем в мисията „красота“, сме предвидили продукти, съответстващи на всяка стъпка от рутината за грижа на кожата на лицето. Тя е есенциална част от ежедневната поддръжка на добрия външен вид и изборът на подходящата био козметика е от важно значение.

Целта ни е постигане на най-ефективна комбинация от екологично чисти съставки, за да представим био козметика с безкомпромисно качество. Предлагаме ви само сертифицирана био козметика за лице, без парабени, фталати, минерални масла, парафин и други вредни съставки.

Почистващи продукти

Тоници

Околоочна зона

Серуми

Кремове

Масла

Слънцезащита

Подаръчни сетове

Грижа за устните

Био козметика за лице от „Алтея Органикс“ – кои продукти да изберем?

Преди да се насочите към конкретен продукт от нашето портфолио с био козметика , е добре да си отговорите на няколко въпроса:
– За коя стъпка от рутината ще търсите продукт?
– Какъв е типът на Вашата кожа?
– Какъв е търсеният ефект?

Тези въпроси са съществени в подбора на подходящата био козметика.

Първата задължителна стъпка от всяка рутина е почистването на кожата. От богатата гама био козметика за лице, може да подберете измивен гел, който съвършено ще почисти кожата ви, оставяйки я гладка и освежена.

Следващ препоръчителен етап след почистването на лицето е тониране на кожата. В раздела био козметика за лице, открийте тоник, който да поддържа PH баланса на кожата ви.

Като междинна стъпка за суха или зряла кожа, препоръчваме серум за лице – сред предложенията ни в био козметика за лице, ще намерите идеалния за вас продукт.

Подхранването е финалната стъпка от рутината за грижа за кожата. Кремовете, част от палитрата био козметика за лице на Алтея, ще съдействат активно за постигането на здрава и подхранена кожа.

Не сме забравили грижата за деликатната зона около очите, както и за устните. Продукти за защита и подхранване на тези зони може да разгледате в страницата ни с био козметика за лице.

Защо да предпочетем био козметика?

Подборът на подходящи козметични продукти, независимо дали става въпрос за конвенционална или био козметика, е необходимо да бъде информирано решение.

Над 80% от това, което поставяме върху кожата си, се абсорбира в по-дълбоките ѝ слоеве. Затова изборът на био козметика е инвестиция в здрава кожа, която няма да бъде изложена на вредното влияние на химически, и дори токсични вещества.

Био козметика – това са козметични продукти, които са произведени без употреба на синтетични консерванти, нефтохимически продукти, йонизиращи лъчения или пестициди.

Когато решите да използвате био козметика, вие избирате продукти, чиито съставки работят в синхрон със сложните естествени процеси, протичащи в кожата. Снабдена с правилните вещества, тя има способността сама да се поддържа и регенерира. Употребата на био козметика е начинът, по който „храните“ кожата си с това , което самата природа е предвидила. Продуктите, които са близо до природата, много по-добре се абсорбират и толерират от кожата в сравнение със синтетичните.

Парфюмите в конвенционалните продукти са търговска тайна и се изписват върху етикетите просто като „парфюм“, без да е ясно какви вещества се съдържат под това наименование. Докато парфюмите в био козметиката са съчетание от чисти етерични масла.

Био козметиката е по-безопасна не само за вас, но и за околната среда.

Производственият процес на био козметиката е много по-чист и еко-съобразен, без радиация. За разлика от производството на синтетични козметични продукти, където често биват използвани фталати, в био козметиката употребата им е немислима. Така се опазва чистотата на водите и живота на водните организми, които са част от хранителната верига.

Употребата на био козметика означава по-добра планета. Означава хуманно отношение към животните, липса на ГМО, на пестициди, на производствени хербициди или изкуствени торове.

Решението да ползваме био козметика вместо синтетична насърчава екологично устойчивата обработка на земята, запазва чистотата на почвите и растенията, а така се съхраняват и пчелите.

Важно, когато купуваме био козметика

Няколко полезни съставки, които да търсите, избирайки био козметика:
– Нерафинирани растителни и ядкови масла;
– Чисти етерични масла;
– Витамини А, B, C, E от естествени източници;
– Растителни и плодови съставки/екстракти с доказано чист произход;

Дори когато купувате био козметика, е хубаво да четете етикетите на продуктите. От тях ще се информирате не само за състава, но и за правилния начин на употреба.

При избора на био козметика, може да следите за следните означения върху продуктите:
– Сертфициран органичен продукт;
– Разработен, без да е изпитван върху животни;
– Без глутен;
– Веган

Производителите на био козметика все повече обръщат внимание и на продуктовите опаковки. Най-добър материал е стъклото, което може да се рециклира и не отдава токсини. Пластамасовите опаковки, считани за безопасни и рециклируеми, са PET-1. Вземайки решение за покупка на био козметика, избирайте продукти в нетоксични опаковки, които могат да бъдат рециклирани.

Алтея Органикс – визията ни като прозиводител на сертифицирана био козметика
Една компания, прозвеждаща био козметика, не би трябвало да е просто сбор от продукти. Тя трябва да има философия и мисия.
Визията на Алтея Органикс като производител на сертифицирана био козметика е създаване на ефективна грижа за кожата, с фокус здравето на потребителя и устойчиво екологично развитие. Процесът по формулиране и създаване на готов продукт в гамата био козметика е сложен и трудоемък. Но ние имаме ясна визия за полезността и стойността на всички наши усилия.

Финални съвети за избора на био козметика

Съвременния човек е залят от информация. Понякога полезна, друг път – подвеждаща. Както по всяка друга тема, така и при избора на био козметика, тази информация трябва да бъде отсявана.

Важно е и да не забравяме, че чудодейна козметика не съществува. Био козметиката е най-доброто решение, но придобиването на сияйна и здрава кожа е процес, които изисква непрекъсната отдаденост, по възможност в съчетание със здравословен начин на живот.

Избирайки продукти с органичен произход, вие съдействате за постигане на по-добър свят, както и по-добро здраве. Избирайте своята био козметика, както избирате храната – съставките имат значение!

Бързи връзки към текста:

X